dilluns, 19 d’octubre de 2009

Avançar


El juny del 2007 a Sant Celoni la CUP, just després d'unes eleccionsmunicipals on havíem incrementat el nombre de nuclis i de regidors de manera força significativa, escollíem un nou Secretariat Nacional que suposava la renovació de molts dels seus membres. En aquests dos anys i escaig més d'una quinzena de persones han format part, en un moment o altre, d'aquest òrgan de la CUP que ha viscut alguns moments convulsos com ho ha fet la resta de l'organització, i és que no es per menys, en aquest temps hem confeccionat i aprovat uns nous estatuts, hem redefinit el nostre paper mitjançant una ponència estratègica i hem decidit no anar a les eleccions de la Comunitat Autònoma de Catalunya, tot això en dues assemblees ordinàries i dues extraordinàries, un gran esforç per aquesta organització que ha posat a prova la seva cohesió i viabilitat i que, segurament en d'altres temps, no hagués pogut resistir.


Es de justícia reconèixer que la feina del Secretariat en aquest temps ha estat difícil i que molts dels seus membres que ara no repeteixen, mes enllà de les diferències polítiques que hi pugin haver dins de l'organització, han deixat molt temps personal i molts esforços en la tasca que tenien encomanada. Posar al dia l'economia de la CUP i començar a estructurar-ne els pressupostos, consolidar el cens o posar en marxa els estatuts preparant els Consells Polítics i Assemblees en temps i forma amb la documentació adient ha estat una feina més mes feixuga del que podria semblar i permetrà, de ben segur, que aquest nou secretariat disposi d'una feina feta i d'una bona base gràcies a la qual podrem seguir avançant.


Tal i com van dir ahir la major part dels candidats i ara ja membres del Secretariat Nacional cal continuar en l'aplicació dels acords aprovats en les darreres assemblees nacionals, consolidar i cohesionar la CUP i de ben segur, dotar de mes recursos per recolzar a les assemblees i les territorials en el seu dia a dia i en les campanyes d'àmbit nacional com les que hem iniciat contra les Àrees Residencials Estratègiques (ARES).


Ahir a Tarragona vam escollir onze persones per fer de la CUP l'Alternativa necessària, per estrènyer els llaços amb la resta de l'Esquerra Independentista, per esdevenir referent nacional sense deixar la nostra perspectiva municipal i per conduir l’organització cap a l'horitzó de les eleccions municipals del 2011, un repte en el que ens caldrà mes diàleg i mes cohesió que mai i en el que haurem de recuperar la nostra capacitat d'incidir i de visibilitzar el nostre missatge deixant d'ésser espectadors d’un panorama polític en el que cal que obrim una escletxa de baix cap dalt. Cal no perdre mes temps i abocar els esforços conjunts del secretariat, el Consell Polític, els nuclis i la militància vers aquests objectius, aquesta serà, mes que mai, la nostra responsabilitat.

3 comentaris:

Vilalta ha dit...

Ep Pau!

Justament escribia sobre això mateix, però des de la prespectiva de la jubilació acabada d'estrenar...

Jordi Navarro Morera ha dit...

Jo vull felicitar personalment a tots els membres del SN sortint per la gran feina realitzada, per les hores deixades i per la dedicació. I també felicito i dóno la benvinguda al nou SN entrant.

Subscric tot el que diu en Pau i desitjo el millor a les persones que han decidit treballar des d'aquest organ nacional tant important. I tant de bo aconseguim entre tots i totes que la CUP esdevingui per fí l'alternativa necessària que el país demana a crits.
salut!

kira ha dit...

Que tothom s'apliqui aquesta encertada crida a la responsabilitat i al treball colze colze per avançar! Si més no, les condicions hi són, de nou tenim la pluralitat que ens és pròpia ben representada dins el nou SN -ara que aquells que la hi varen prendre fotent el camp s'han decidit a tornar- i per tant toca fer tabula rasa, oblidar velles friccions i encarar el futur amb objectius polítics ambiciosos, ja en tenim prou de picabaralles estètiques, si ha d'haver discrepancies que siguin polítiques per l'amorde10! Sort als 11 companys/a del SN i a totes plegades, bona llet i encert!