dimarts, 14 de juliol del 2009

La Generalitat vol jardiners en comptes de pagesos


Em resulta difícil d’imaginar que un dia al Servei Català de Trànsit se li acudís prohibir que els treballadors de la SEAT no poguessin anar a treballar els caps de setmana per evitar que col·lapsessin les carreteres de l’àrea metropolitana i no permetessin als seus habitants gaudir d’un mes que merescut cap de setmana. Em resulta també difícil també d’imaginar que la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis prohibís el subministre elèctric a les hores de màxima insolació per evitar els incendis forestals basant-se en què les línies d’alta tensió han estat l'origen d’alguns d’ells.
Deu ser molt més fàcil que aquest Govern d’esquerres publiqui el gener d’aquest any una resolució al DOGC on es prohibeix als pagesos circular en tractor en dies festius o, com ha fet el juliol d’aquest any, l’ús de maquinària agrícola entre la una del migdia i les 5 de la tarda. Com si les pomes no s’hagin de collir els festius, els porcs hagin de fer un dejuni voluntari per aprimar-se o els pagesos es puguin prendre unes hores de descans en plena sega.
És més fàcil fer resolucions o decrets que afectin els pagesos que representen menys del 3% de la població activa i que, a banda, es troben lluny de la capital de Principat que, per exemple, molestar dues grans multinacionals amb forts interessos econòmics. El Govern de la Generalitat demostra un cop més aquesta estúpida visió urbanita i barcelocèntrica que sembla relegar a la funció de jardiners de les seves terres de cap de setmana els pagesos.

Us recomano que llegiu l'article que el Vilalta ha escrit sobre aquest tema que val molt la pena.

2 comentaris:

Josep A. Vilalta ha dit...

Amiguet Pau:

Veig que em fas propaganda. Com vols que t'ho pagui?

Possibilitat a: et torno la raspallada, ja sigui en una propera entrada al meu bloc o com a comentari aquí mateix: "El teu article sí que val la pena; quanta raó concentrada en tan poques línies, bla, bla, bla"

Possibilitat b: t'ho pago en metàl·lic i em limito a deixar-te un comentari de l'estil "Tu no ho fas malament del tot això d'escriure; ja sé que costa un ou i el rovell de l'altre però, si t'hi fixes una mica més, al final et sortirà algun escrit que també valdrà la pena. No et desanimis!"

Deutes al marge i parlant del teu article: vols dir que alguns altus mandus urbanites de la Xene saben de l'existència de diferències entre pagesos i jardiners? A cops em recorden aquella història, dieun que real, d'un ministre franquista d'agricultura que, en una veure uns camps vermells de roelles va exclamar "Que bonito es el trigo cuando florece!"

Pau ha dit...

En metàl·lic, si pot ser!! ;-)