dissabte, 8 d’agost del 2009

Seguretat


Ahir, mentre feiem cua a l'aeroport per tornar cap a Barcelona, li comentava a l'Esther el periple del nostre viatje, ja fa tres o quatre anys, a Palestina. Dels controls a la sortida de l'aeroport i de com ens ho van regirar tot a la gran part del grup que anavem, ben informats com estaven suposo, de que haviem passat uns dies a Gaza. Doncs quan vaig arribar a Lleida la noticia principal d'un dels diaris locals era que havien detingut a una lleidatana que cuidava nens Palestins.


Aquesta Lleidatana és la Natàlia, de l'organització Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitària (ISISH) que amb col·laboració amb la mitja lluna roja es dedica gairebé de manera exclusiva a acollir nenes i nens de Palestina durant de l'estiu al poble d'Albelda (Franja de Ponent) on hi duen a terme diferents activitats.


La Natàlia va anar fins a Tel-Aviv per coordinar l'arribada dels nens palestins que havien passat aquest estiu a les terres de ponent i només arribar ja va ser detinguda per les autoritats, se li va retirar el passaport i se la va conduïr a un calabós on va estar incomunicada dues hores i finalment se la va deportar per "seguretat nacional".


Hem costa entendre el sentit d'aquesta seguretat nacional si no es refereix a tancar els Palestins en una presó anomenada franja de Gaza o fer-los la vida impossible amb check-points i murs que els esquarteren la terra com a Cisjordània i d'on, ni els nens i nenes, tenen el dret de sortir-ne.

2 comentaris:

kira ha dit...

..i tot això després de veure d'aprop la comunitat jueva hungaresa, la veritat i amb tot el respecte a totes les cultures i creences, però pequen just de tot allò de que acusen a la comunitat musulmana més radical, dones amb el cap cobert -això sí amb turbans i perruques fantàstiques enlloc del shador- i vestides de negre rigorós darrera un home de barret i tirabuixons, cuidant criatures mentre als seus locals i restaurants només se'ls veu a ells.. aixecant murs insalvables entre ells i la resta de la població amb qui no es barregen, ep i no parlem d'immigrants que parlem de gent autòctona..tot plegat per a què? entre això i el seu suport incondicional a la matança diària a Palestina, per molt que no es pugui posar al mateix sac a tothom que hi ha moltíssims jueus que lluiten -i han mort- per la pau i la convivència (i no parlem dels seus predecessors resistents al nazisme), la veritat és que aquests són perillosos de debò, tant o més com ho puguin ser els fonamentalistes islàmics.. i et preguntes de què va tot això realment, de deús? de lluita pel territori? de trobar consol a un victimisme endèmic? uns i altres em ratifiquen en el meu ateisme i internacionalisme des d'on crec poder exigir que deixin en pau als palestins sense dobles lectures ni falses intencions, com sovint ens acusa un provocador mathew tree, com si defensar la sobirania palestina ens fes combregar amb totes les barbaritats que es cometen en nom d'alah. Doncs ni una cosa ni l'altra: ni deu ni amo, Palestina lliure.

Anònim ha dit...

S'ha de començar a dir que Alah i tots els deus no són més que excuses per a imposar idees i reprimir tots aquelles que no pensen com ells.
Des del meu ateïsme militant rebutjo l'Islam, la torà i el catolicisme, per no dir l'hinduisme i el budisme.
Però com a militant independentista i internacionalista ( evidentment no hi ha cap contradicció entre una cosa i l'altra) em proclamo un defensor de la lluita per l'alliberament nacional de Palestina.
I també em solidaritzo amb els jueus que han patit la persecució