divendres, 3 de juliol del 2009

Catalunya lliure de transgènics


Ahir, l’Alexis Inglada, tal com és va presentar ell, un pagès jove que fa agricultura ecològica, va pujar a la tribuna d’oradors del Parlament de Catalunya per portar la veu de les 105000 persones que van signar a favor de la Iniciativa Legislativa Popular per declarar Catalunya Lliure de Transgènics.


El PSC, CiU i el PP van rebutjar aquesta iniciativa amb arguments tant infumables com els que va defensar el Partit Popular dient que “no respecta la normativa europea, de l'Estat i catalana, i proposa mesures sense tenir en compte els pagesos” fet que demostra un desconeixement total per part d’aquest partit quan la iniciativa ha estat impulsada, en gran part, pels propis pagesos agrupats, entre d’altres, amb l’Assemblea Pagesa. CiU ha justificat el seu vot negatiu dient que “és il·legal impedir el cultiu, es coarta la llibertat dels pagesos per decidir quina agricultura volen produir a casa seva i redueix les opcions d'una agricultura sostenible” oblidant-se que, tal i com es va encarregar de recordar ahir l’Alexis, les contaminacions genètiques que es produeixen amb tota impunitat i el fet de que ja estan documentats nombrosos casos de contaminació creuada.

Així doncs, per una banda el parlament, amb el PSC i CiU fan gala d’aquesta participació que tan diuen defensar rebutjant una iniciativa sorgida des de la pagesia i des de la societat civil i de l’altra tornen, un cop mes , a defensar els interessos de les grans multinacionals defensant el cultiu transgènic que ha dut a que Catalunya esdevingui una de les regions europees amb mes cultius d’aquest tipus.

M’agrada força la defensa que va fer de la ILP ahir l’Alexis, va dir coses tan interessants com com: “No sé si vostès s’han fet una imatge del futur de l’ agricultura al nostre país. Jo si que ho he fet: una pagesia sense pagesos, sense ànima” i va denunciar la “desaparició del panís ecològic i les llavors locals que hem heretat dels nostres padrins i tenim el deure de preservar”.

Finalment doncs, la ILP ha estat rebutjada, però ha permès donar a conèixer el que suposen aquests cultius i ha iniciat el camí per aconseguir una Catalunya lliure de transgènics.

Es pot veure el parlament sencer a: http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IE04/IE0406/IE040603?p_cp1=411393&p_cp2=411412&p_cp3=2&p_cp22=cerca

4 comentaris:

angeles ribes ha dit...

Os vi el otro dia en las Balsas. Desde Ciudadanos hemos propuesto plantar todo el recinto de maiz transgénico. Cuando querais quedamos y debatimos el tema.Muy bonito el caracol.

Angeles

kira ha dit...

Moltes gràcies per la ruta de regals, entre això i el dinaret banyat de bon vi i millor companyia, AVUI ÉS UN DIA FELIÇ!!! i per deixar-se enllaçar com tu saps ;-)

Unknown ha dit...

Muy gracioso, el troll de turno que se hace pasar por mí...
¿Sabes que es delito, no?

angeles ribes ha dit...

Basta ya de falsedades. Estoy harta de esta Angeles Ribes que se hace pasar por mi. Hasta tiene un blog con mi nombre...vaya sinvergüenza. Visita las auténticas webs ciudadanas:

www.muybonitoelcaracol.es

www.gotojacaforever.cat

Angeles