divendres, 15 de gener del 2010

Culpables


Els períodes de crisi com els que estem vivint poden conduir sovint a dos camins. Un, el que hauríem d'impulsar des de les esquerres que ens reclamem transformadores, correspondria a un canvi en les estructures socials per que aquestes esdevinguessin mes justes, democràtiques i igualitàries. El segon, impulsat per la reacció, correspondria a la busqueda de culpables en la baula mes dèbil de la nostra societat, entre els desvalguts. Buscar un cap de turc en els nouvinguts sense papers, és més fàcil i menys perillós per alguns que trobar-lo en aquells agents econòmics que ens han dut a la crisis i en una estructura econòmica intrínsecament injusta,

Així, als que treballen en l'economia submergida, al camp o a les vores de la carretera els esperen temps difícils. Si ja no gaudien de cap mena de protecció laboral , ara, després de la iniciativa de l'Ajuntament de Vic, els hi espera una retallada sense precedents en els seus drets socials mes bàsics, un pas nou pas enrere en una societat que hauria de tendir cap a l'humanisme i el be comú.

L'iniciativa que s'ha endegat a Vic, si hem de fer cas de les darreres declaracions de destacats dirigents polítics, tardarà poc a estendre's a d'altres municipis del principat com una taca d'oli. Uns partits polítics que per rascar uns vots de la feixista i xenòfoba Plataforma per Catalunya, no dubten a atiar els perjudicis mes arrelats contra aquells mes dèbils, provocant una involució cap a postulats racistes molt propers a la frontera del feixisme, obrint esquerdes i criminalitzant, un cop mes, la pobresa com, malauradament, hem vist en d'altres països propers.

Aquesta mateixa setmana en un programa de televisió Oriol Pujol, destacat dirigent de CiU, donava el seu suport incondicional a l'alcalde de Vic en la restricció del padró per als nouvinguts sense papers. La seva postura i la de la resta de partits que instiguen aquestes mesures els farà culpables d'aquest foc que acaben d'encendre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ben dit, "feixista i xenòfoba" PXC.I els que hi pacten que ho tinguin en compte, a Vic, al Vendrelli a on sigui.
jordimartifont