dissabte, 6 de març del 2010

L'Aplec Independentista de Ponent




Avui, al castell de Bellpuig, la major part de les organitzacions de l’Esquerra independentista de Ponent ens hem trobat per dur a terme l’Aplec Independentista de Ponent. Així la gent del Casal l’Arreu del Pla d’Urgell, del Casal Pere III de Balaguer, del Casal Ocell Negre de Lleida, de la Dalla d’Alfès, de Perque Vull! De Tàrrega, de l’Assemblea de Joves de Lleida, de Maulets, de la SEPC i de la CUP hem dut a terme una jornada de debat i formació.

Tal i com ha dit el Ramon Usall en l’acte polític de cloenda, les diferents xerrades dutes a terme han sintetitzat el que defensa l’Esquerra Independentista en el seu conjunt. D’una banda la territorialitat, amb la xerrada que s’ha dut a terme pel matí sobre la Franja de Ponent, també en la lluita per la independència, amb la taula rodona sobre les consultes i finalment en el canvi social i la defensa del territori indissoluble de la lluita per l’emancipació nacional, amb l’economista i passtisser – sense cap mena de dubte, un dels necessaris- Joan Manel Busqueta i amb el membre d’Assemblea Pagesa, Alexis Inglada.

Mes d’un centenar de persones han assistit a les xerrades, al dinar popular o al cercavila que ha recorregut el casc antic de Bellpuig o al sopar i posterior concert.

Un aplec que ha servit per enfortir els llaços que uneixen els diferents col·lectius de ponent i per generar dinàmiques comunes de relació i treball a les que cal donar continuïtat. Cal felicitar a les organitzadores i organitzadors per la bona feina feta i animar-los des de ja a preparar el proper.

1 comentari:

mkltx ha dit...

Enhorabona per la iniciativa i pel resultat de l'Aplec.