divendres, 28 de maig del 2010

LLEIDA TORNA A PROHIBIR


El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui una nova ampliació de l’Ordenança de Civisme amb un nou precepte. Així, si en un inici era sancionable, entre d’altres, fer mala olor o dormir en un banc, la primera ampliació va contemplar l’exercici de la prostitució en la via pública i ara, en aquesta segona, s’ha prohibit el burca.

Unes prohibicions que en cap cas s’han dut a terme amb un diàleg previ ni amb uns plans de treball sobre els col·lectius que en pateixen de manera més important les seves conseqüències i que, curiosament son els mes desafavorits.

Val a dir que estic radicalment en contra d’aquesta peça de roba i de qualsevol altra que atempti contra la dignitat de les dones, però aquesta manera de fer de la Paeria hem sembla “començar la casa per la teulada”, a banda d’una greu irresponsabilitat política davant l’augment de la xenofòbia i més concretament la islamofòbia, que es podria derivar d’aquestes mesures populistes.

Avui s’ha prohibit la burca, un pas més en aquest camí emprés per tots els grups de l’Ajuntament de Lleida (cal recordar que ICV, malgrat en aquest cas ha votat no, va votar a favor dels altres preceptes de l’Ordenança) cap a la invisibilització dels problemes. Dubto que cap dels qui han votat aquesta moció avui es cregui que aquesta prohibició es la solució.

2 comentaris:

Vilalta ha dit...

Ros he estat molt hàbil. Gràcies a un tema que podríem qualificar de la mateixa manera que fa el PSC amb els debats que l'incomoden ("identitari") llença una opa electoral sobre els sectors més conservadors de la societat lleidatana. La problemàtica de la burca és el de menys, basteixen un argumentari basat en la dignitat de la dona "emburcada" mentres fan càlculs de quants vots poden guanyar entre la gent que el que realment els molesta no és la discriminació d'aquestes dones sinó la seva visibilització, que "enlletgeix" els carrers.

D'altra banda, justificar el dret de la dona a usar aquesta indumentària si així ho decideix lliurement està molt bé com a exercici teòric però crec que és pixar fora test. Qui collons mesura el grau de llibertat d'algú que no vol o no pot comunicar-se amb la resta de gent de la societat on viu? Alguna d'aquestes dones a "donat la cara" aquest dies expressant-se en aquest sentit? Jo només he sentit que ho defensava algun imam barbut, poc legitimat per a parlar de llibertat

Jordi ha dit...

Aquest és un tema complicat, totalment distorsionat per les maniobres racistes i electoralistes del PP, PxC i tothom que se'n vol aprofitar.

ës evident que una prohibició a seques no només no resoldrà res sinó que ho pot empitjorar, convivència inclosa.

A mi el que em comença a fer una mica de por és la creixent influència de "líders religiosos" en la societat. Entre l'integrisme islàmic d'uns i la reacció quasi feixista en plan templari fanàtic d'alguns sectors catòlics jo cada cop em sento més assetjat.

Sembla com si declarar-se ateu públicament ja comenci a sonar malament i el que hauria de ser un país laic pot acabar farcit de fanàtics religiosos de tots colors.

Aquí el que cal és debat i més ebat. Les dones provinents de paísos islàmics ( que no tenen perquè ser musulmanes practicants per força, també poden ser agnòstiques,o no?) no han de permetre que alguns imans feixistes no els permetin l'entrada a les mesquites o les obliguin a tapar-se de forma integral.

L'alliberament de la dona és un procés llarg i no podem permetre que cap religió ( Catolicisme, budisme, hinduïsme,Islam) parli en nom de cap dona. Pe rcert que si prohibim la burca també hem de prohibir les còfies que utilitzen les monges, evidentment.

Tampoc estic gens d'acord en certes postures relativistes d'alguns sectors de l'extrema esquerra. Ho sento, però jo no he lluitat tota la meva vida conta la intolerància de l'integrisme catòlic com per ara justificar ( per un aqüestió de correcció política) certes pràctiques innaceptable en nom d'un multiculturalisme cosmopolitat progre guai.