dilluns, 30 d’abril del 2012

Antidisturbis contra la crisi



Aquest març, per boca de la regidora de seguretat ciutadana Sara Mestres, l’ajuntament anunciava la creació d’una unitat de policia antidisturbis a raó d’algunes protestes en el ple municipal i en la darrera manifestació de la vaga general del 29 de març.

No recordo, en els darrers temps, cap desallotjament del saló de plens ni cap manifestació que acabés en aldarulls i càrregues policials però, pel que sembla, a la ciutat de Lleida li es imperatiu disposar d’una unitat policial antidisturbis.

Una unitat que es creu necessari crear ara, dins d’una preocupant situació social derivada de la pèrdua de llocs de treball que sustentaven moltes famílies i les contrareformes legals dutes a terme pels governs de l’Estat i de la Generalitat, que estan suposant la creació d’un veritable exèrcit d’aturats i exclosos, fins i tot ara del més elemental dret a l’assistència sanitària.

Una dinàmica d’augment de la pobresa i l’exclusió a la que nostra ciutat no escapa i, no obstant, assistim a retallades i disminucions pressupostàries que afecten diferents serveis públics bàsics, per exemple, amb la reducció d’uns 1,5 milions d’euros a les concessions que ha donat lloc a la reducció i supressió d’algunes prestacions d’aquests serveis i a una precarització en les condicions de treball dels treballadors de les empreses concessionàries; amb la no renovació del personal destinat a serveis socials o amb l’acomiadament de personal en l’empresa pública local.

Ens trobem doncs immersos en una crisi econòmica que s’acarnissa en els mes desafavorits que són justament aquells que requereixen d’aquests serveis bàsics que l’administració retalla, una situació econòmica que, de ben segur, obrirà més l’escletxa social que es venia pal•liant amb diferents mesures i serveis propis de l’estat del benestar.

L’augment previsible de la pobresa i l’exclusió social, el descontentament, la indignació i la protesta que aquesta situació econòmica porta es pot combatre atacant l’arrel del problema, reforçant les mesures socials o be augmentant els cossos policials, la vigilància i el control.

Es obvia la decisió del PSC a Lleida, antidisturbis, vigilància a les empreses concessionàries i rebaixes en el contracte de concessió administrativa a les empreses que ofereixen serveis públics.

disposar d’una unitat policial antidisturbis.