dissabte, 16 de maig del 2009

700 persones per Salvar el Roser


Més de 700 persones ens hem aplegat per cridar ben fort que no volem un parador al Roser, que volem conservar aquest edifici per a totes les lleidatanes i lleidatans, que volem que el nostre fossar de les Moreres ( es en aquest edifici on Felip V masacrà centenars de lleidatans i lleidatanes que s'hi havien refugiat) continui sent de totes i tots, que no volem que es converteixi en un Parador Nacional, d'infausta memòria, per una élit adinerada.
Tornem a protestar i ja van uns quants cops, 1500 signatures, actes, xerrades, una manifestació el 12 d'octubre del 2008 que aplegà gairebé 2000 persones i avui hem hagut de tornar a sortir perque se'ns escolti.
Hem començat amb una trobada de cultura popular, els bastoners de Montserrati, de Sant Andreu, els del Pla de l'Aigua, els picadits, els diables de Lleida, la gent de Berga, els cap grossos, els gegants i moltes coses mes ens hem aplegat a la plaça de l'IEI. Posteriorment el Pep Cruanyes ens ha fet un petit parlament (gràcies Pep!!) i hem iniciat la manifestació que ha estat en tot moment festiva i reivindicativa amb música darrera de la pancarta amb el lema "Salvem el Roser, No al Parador" que ha transcorregut per l'eix comercial (malgrat en un principi semblava que la Guàrdia Urbana no hi estava gaire d'acord, però no els hi ha tocat mes remei!) fins arribar al Roser, allí el Martí i la Blau han fet una ofrena floral sota els sons de la Muixaranga i hem cantat emocionats els segadors.
La manifestació ha finalitzat a la Plaça del Dipòsit amb un concert de Skalivada (que estrenen nou disc - val la pena-), la Terraseta de Preixens i Bandolers. Una diada rodona.
Ja ho vam advertir, mai donem una lliuta per perduda, si convé tornarem a sortit al carrer.