dilluns, 21 de setembre del 2009

Cinc anys de Casal


Seria un tòpic més que trillat dir que sembla ahir que es va obrir el Casal Independentista Ocell Negre al carrer Sant Carles, al cor de Lleida, en un casc antic sotmès a l'especulació que ha foragitat bona part dels seus antics habitants i l'ha sotmès a una degradació accelerada per l'oblit institucional. Seria també un altre tòpic dir que un grup de persones tossudes van decidir tirar endavant un projecte altre cop des de les cendres de les moltes sigles que han bastit l'independentisme lleidatà i,també seria un altre tòpic dir que mirant enrera el temps s'ha fet curt, però es que es ben be això.



Son moltes les mans que, des de l'inici, es van posar a fer tot tipus de feines, des de les pròpies d'adequar el local fins a les diferents xerrades, dinars o d'altres activitats que s'han dut a terme al Casal i que ha fet que aquest espai sigui avui unnexe entre gent diversa amb inquietuds semblants, així ha servit d'espai de trobada i reunions per diversos col·lectius i organitzacions de la ciutat i es punt de trobada necessari entre les diferents organitzacions de l'esquerra independentista deLleida.


En aquests anys, a banda de les diverses activitats realitzades, el Casal s'ha proveït de dues seccions que han permès que molta mes gent s'acostes i gaudis d'aquest espai, d'una banda la secció excursionista i de l'altra els actius bastoners del Pla del'Aigua, dues seccions que han donat un nou impuls al projecte que, de ben segur, caldria complementar amb noves aportacions.


A mode de recapitulació ràpida aquest divendres celebrarem una festassa a l'Horta i el dissabte un vermut davant del mateix Casal. De ben segur aquesta data es un bon moment per parar-se i mirar el que han estat aquests anys d'errors i encerts i agafarembranzida per cinc anys més.


Es pot consultar el programa en: http://ocellnegre.blogspot.com/