divendres, 25 de setembre del 2009

No tenen vergonya.


Ahir, a Balaguer, el ple de l’Ajuntament va debatre una moció per tal que l’ens municipal donés suport a una consulta popular sobre la independència de Catalunya que, finalment es va rebutjar. El sentit de les votacions dels diferents partits polítics no va suposar cap sorpresa a excepció del que te com a líder Joan Saura, el mateix que fa uns dies acusava els qui promovien aquest tipus de consulta de batasunitzar el Principat.

Així els vuit regidors del PSC-PSOE i el del PP van fer una aliança “a la vasca” per oposar’s-hi mentre que els cinc de CiU i el d’ERC s’unien en el sí, al mig va quedar l’abstenció dels dos de ICV ja que, segons la seva regidora, la moció denegada recull “exclusivament” la opció independència mentre que ells defensaven que la moció hauria de fer referència a una “moció per l’autodeterminació”.

La consulta duta a terme a Arenys de Munt ha servit, entre d’altres, per posar a cadascú al seu lloc. Així mentre el PSC-PSOE s’alineen clarament amb una idea d’Espanya que comparteixen amb el PP, malgrat intentin afegir-li uns confusos elements federalistes per marcar diferències inexistents amb el partit de Mariano Rajoy, a ICV la consulta els ha agafat amb el pas canviat. Han estat tants anys passant de puntetes per evitar posicionar-se sobre el tema i ara que es veuen en la necessitat de fer-ho no saben com encaixar aquell volem una consulta per l’autodeterminació però encara no sabem si som federalistes, autonomistes o potser una mica independentistes.

Les darreres declaracions de Joan Saura, Conseller de Relacions Institucionals i Participació (quina fina ironia!!) fins al 2006, avisant que be el llop en forma dels dolents dolentíssims de Batasuna son patètiques, i la postura del seu partit ahir a Balaguer aliant-se de facto,amb el no son, senzillament, impresentables.

Malauradament pels d’esquerres de debò, la consulta es durà a terme. Aquest dissabte el casal Pere III ha convocat a organitzacions i entitats del municipi, entre elles la CUP que ja ha dit que hi participarà activament, per tal d’iniciar l’organització de la consulta, una trobada on també hi serà en Josep Manel Ximenis i Joan Bilbeny . Dissortadament per Iniciativa les urnes sortiran al carrer i no els hi quedarà mes remei que posicionar-se entre un si o un no o, com han fet fins ara, quedar-se a casa amagats esperant que passi tot el mes aviat possible.

2 comentaris:

Ruben Cobo ha dit...

La insubstancialitat d'Iniciativa els durà, irremeiablement, a diluir-se en l'ostracisme dels que no es defineixen. Ara, potser és pitjor quan decideixen prendre partit, perquè realment les declaracions d'en Saura són més pròpies de la Camacho, quin país!

Josep A. Vilalta ha dit...

Com gairebé sempre, estic molt d'acord amb el teu article, company. Em sembla que t'hauré de votar per al Secretariat!

Respecte a ICV, l'única qüestió que m'intriga una mica és què collons hi foten encara la gent mínimament decent que encara els queda, que pel que veig no és el cas de Balaguer. Això de voler una "moció per l'autodeterminació" en comptes de "per la independència", és nivell de P3, o si voleu nivell Àngel Ros: que potser la moció no parlava de consulta popular? Que potser votar si es vol o no la independència no és autodeterminar-se?