dilluns, 21 de desembre del 2009

Papers - Catalunya



Ja fa dies que el Jordi i el Joan m'ho havien dit però no ha estat fins aquest cap de setmana que he pogut llegir i rellegir el Catalunya-Papers o Papers- Catalunya, un projecte fruit d'un procés d'acostament i treball conjunt entre la CGT de Catalunya i la de Balears dut a terme durant diversos anys i que ha donat, finalment, un resultat excel·lent.

Aquesta "nova" publicació emana dels acords adoptats per la CGT de Catalunya en el seu VIIIè Congrés realitzat a Sant Joan Despí el desembre de 2005,acords que sobre aquest tema deien textualment: "Posant en pràctica els acords del Ple sobre qüestió nacional en la seva part de defensa de la llengua, cal que posem a la pràctica la fusió del "Catalunya" amb la publicació germana "Noticia Confederal" si finalment la CGT del País Valencià decideix confluir en aquest camí, i tirar endavant els contactes pertinents amb la CGT de Balears per tal d'oferir-los la possibilitat de fer una publicació conjunta".

Amb els acords a la mà i la tossuderia del Jordi Martí i del Joan Rosich la publicació Catalunya ha anat traçant línees de treball conjunt amb les publicacions germanes de la CGT de les Balears i també, amb menys intensitat, amb les del País Valencià pel qual s'ha assolit, mitjançant un intens debat a l'interior de la CGT de Catalunya primer, i de la CGT de Balears després, la unificació de les revistes de la CGT de Catalunya i la CGT de Balears en una sola publicació, amb el mateix contingut i la mateixa numeració però amb diferent capçalera en cada territori. Una sola publicació que mantindrà la identitat i autonomia de redacció de cada part amb una tirada de 13000 exemplars.

Així doncs, a partir d’aquest mes de desembre, les afiliades i afiliats de les CGT de Balears i de Catalunya rebrem a casa nostra una publicació que, malgrat conservar dues capçaleres serà igual en la resta de les seves pàgines, completament igual.

Aquest projecte és un pas molt important en la consolidació d'un mitja de comunicació i d'un projecte comunicatiu anarcosindicalista i llibertari en llengua catalana,resta pendent però, que s'hi sumi la Noticia Confederal del Païs Valencià. El treball conjunt i les converses que s'han anat duent a terme a nivell orgànic i personal i, per damunt de tot la gent que ho esta treballant, hem fan ser optimista en aquesta futura nova unió que seria un pas històric dins de l'anarcosindicalisme.

Com es diu a l'editorial de Catalunya: " Som valentes i valents, no tenim por del què diran i sabem que la nostra aposta, lenta i segura, és una aposta de futur. Una aposta per la llengua comuna en temps de negació de les diferències i afirmació de la uniformitat cultural i lingüística. Triem una llengua minoritzada però no de minories per a l’expressió de les lluites sindicals i socials, i la triem amb totes les conseqüències, amb totes les modalitats, esperant que algun dia altres companys i companyes que també la tenen com a pròpia s’afegeixen a aquest vaixell valent i audaç que és el “Papers”, que és el “Catalunya”."

2 comentaris:

Jordi Borràs ha dit...

Us devem un àpat per compensar el fantàstic lluç que ens vareu oferir, així que quan baixeu a la capital no teniu excusa :)

Salut i força!

Pau ha dit...

Cap problema! PEr cert, molt xula la portada!