dijous, 11 de setembre de 2008

L'onze a Lleida


Havia de ser un onze diferent, mes enllà de les circumstàncies en clau nacional, a Lleida, en tenim una de ben especial. Es molt probable que si el contenciòs administratiu interposat per la CUP no ho evita, properament s'iniciin les obres per fer del Roser, símbol de la resistència lleidatana contra les tropes de Felip V que n'assasinà decenes en el seu interior, un Parador Nacional. Així passem d'un edifici d'ús públic, com es en l'actualitat, a un hotel de luxe. Bravo pel tripartit d'esquerres que ho va aprobar!


La lluita per salvar Roser be de molt lluny i en ella hi han confluit moltes organitzacions, col·lectius i persones a títol individual de la nostra ciutat, fins a aconseguir més de 2500 signatures de les que la Paeria n'ha fet cas omís.


Com cada any, hem esperat a la porta del Roser, on tradicionalment es fan les ofrenes la diada, als polítics que han fet possible aquesta "reconversió" per dir-los-hi ben fort el que son, per cridar-los que el Roser no esta en venda, que es de totes les lleidatanes i lleidatans.


No sabem ben be perque però aquest any hi ha hagut un desplegament inusual dels mossos que, de seguida, ens han tancat ens uns pocs metres. Ens hem fet sentir, per davant nostre han passat Convergència i després Unió, també els d'Iniciativa fent veure que aixó no anava amb ells, de cara a la recepció (amb canapés) que es fa dins de l'edifici, i finalment el PSC amb l'alcalde Ros al davant.


En aquell moment es quan ha començat el sarau, un antidisturbis -conegut a Lleida pel seu tarannà dialogant- s'ha encarat amb un company de l'Assemblea de joves que únicament cridava, com podreu veure en qualsevol de les fotos que circulen per internet, i l'ha acabat tirant a terra, amb l'ajuda de dos mossos mes, i de manera molt violenta, detenint. A la resta ens han espentejat amb alguna ajuda en forma de porra per treuren's d'allí. Feia temps que a Lleida no veiem una cosa així.


Hem dut a terme la manifestació, convocada per la CUP, l'Assemblea de Joves i amb la col·laboració del Casal Ocell Negre, amb molt bona participació (200 persones segons la premsa) i posteriorment l'acte polític, amb parlaments de som lo que sembrem, per una Catalunya lliure de transgènics, un record especial per les companyes i companys represaliats, l'AJLL, la CUP i com no podia ser d'altra manera, amb una ovació pel company detingut que era alliberat hores després.


Doncs ho tenen clar, aquest onze, com ja haviem decidit, era l'inici d'una intensificació de la campanya per defensar el Roser, ja es poden calçar.

1 comentari:

Ruben Cobo ha dit...

Si vinc ho faig amb v però si ho faig correctament amb b (i accent, ja posats)