diumenge, 13 de desembre del 2009

Un primer pas


Avui he acompanyat a les bastoneres i bastoners del pla de l'aigua per dos dels pobles que, a Ponent, duien a terme la consulta per la independència de Catalunya, a Artesa de Lleida i a Corbins, i he sentit enveja de no poder votar i participar-hi.
Hem començat a les 13 a Artesa, on hem gaudit d'un dinar popular, i hem acabat glaçats a Corbins cap a les 19.00. Quan marxavem d'aquest darrer un membre de la plataforma hem comentava que estaven al voltant del 27 % (val a dir que encara no s'havia acabat el derbi regional Corbins - Torrelameu on estaven part dels habitants d'aquest poble), un resultat que s'acostava a les darreres eleccions europees que fou del 34,5%,
Els arguments que mostren que aquestes consultes son un éxit son diversos i segur que no descobriré ara res de nou. Assolir en alguns municipis, una participació propera o superior a la de les darreres eleccions europees, sense tenir la maquinària de l'Estat a darrera ni els grans partits fent campanya dia sí dia també ja ho demostra. De ben segur de que si els partits unionistes haguessin fet campanya pel No la participació s'hagués incrementat notablement, però la por a legitimar aquestes consultes, i penso que de ben segur perdre-les, els ha dut a intentar boicotejar-les silenciosament.
El mes important es el que ens deixen, en primer lloc la tasca d'autoorganització popular que ens demostra que tenim una societat civil viva i organitzada que es capaç de donar respostes mes enllà dels partits polítics que diuen representar-la, d'una altra la percepció real que la independència es possible i també, i força important, l'esforç que s'ha dut a terme en la participació dels nouvinguts que els implica en aquest procés.
Avui el Ruben deia que hem fet un pas molt important en la socalització de la independència, com deia ell, fa pocs anys quan sortia alguna noticia o comentarista que defenses la independència en un mitjà de comunicació diguem-ne de "masses" es retallava, avui han estat milers els qui ho han defensat.

1 comentari:

Ruben Cobo ha dit...

Com deia aquell gran filosof...Ara en sèrio, elimina el darrer paràgraf i envia'l a la premsa, crec que dius exactament el missatge que hem de transmetre.