diumenge, 7 de febrer del 2010

UN CONGRÉS PER AVANÇAR


Fa poques hores que hem acabat el IXé Congrés de la CGT de Catalunya a Lleida, d’ell n’ha sortit reforçada la posició d’aquelles i aquells que defensem un projecte de sindicat que, sense oblidar en cap moment la seva adscripció a l’anarcosindicalisme, es mostri permeable al treball amb la resta de col·lectius i organitzacions que conformen l’esquerra transformadora.

El Congrés ha servit per aprovar tots els informes de gestió del secretariat sortint (fet que no havia succeït en els darrers congressos), per escollir un nou secretariat, per aprovar una potent ponència d’acció social i per rebutjar les propostes que d’aquelles i aquells que volen una organització tancada en si mateixa, garant d’unes suposades essències llibertàries que algunes i alguns creuen guardar sota clau.

També per rebutjar, de manera clara i contundent, aquells i aquelles que demanaven una modificació estatutària per tal de suprimir dels estatuts de la CGT de Catalunya tota la referència a la relació de confederalitat que la CGT de Catalunya te envers la CGT de l’Estat Espanyol i que apostaven per esdevenir-ne una sucursal, arribant, fins i tot, a demanar la supressió d’aquells articles (com el 10) que defensen la llengua catalana com a vehicular i aposten per treballar per la seva normalització.

Hem aprovat una línia estratègica d’acció social que suposa una continuïtat en el treball dut a terme per l’anterior Secretaria, un projecte que es descriu en la ponència aprovada:

“L’acció social haurà d’orientar-se pròritariament a la lluita contra la precarietat laboral i l’atur, la persecució a la immigració, el racisme i el feixisme, la destrucció del territori i la repressió, sense oblidar altres àmbits on des de l’organització s’està treballant (com l’accés a l’habitatge, la defensa de la sanitat i dels serveis públics, les associacions de veïns/es, etc..).

L’elecció d’un dels redactors i company de Terrassa (delegació que acredita sistemàticament a cada congrés, ple o conferència a la qual participa, la companya Laura Riera), l’Ermen, profundament implicat en el treball de base, n’assegura la seva aplicació.

El nou secretariat, amb persones que han demostrat abastament la seva militància i capacitat, i amb les noves incorporacions, assegura el futur de la CGT de Catalunya. Avui hem tancat un Congrés per avançar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cal celebrar també l'elecció a la secretaria de gènere de la companya Isa, també de l'esquerra independentista!