dilluns, 10 de maig del 2010

El PSC deixa sol a Ros


El setembre de l’any passat, el ple de l’Ajuntament de Lleida rebutjava, amb els vots dels 15 regidors del PSC i els dos del PP, la moció on s’instava a la Paeria a donar suport a la consulta popular que, finalment sense el suport de d’aquesta administració local, quan no amb una certa hostil·litat, es dugué a terme aquest 25 d’abril.

Al mateix temps que es votava la moció a Lleida, en d’altres llocs del principat iniciatives en el mateix sentit eren aprovades amb l’abstenció o el suport del PSC local. Així a Girona, malgrat l’alcaldessa Anna Pagans va manifestar personalment que votaria no perquè el seu partit “creu en un marc federal”, es va abstenir igual que la resta de companys de partit i en d’altres llocs com Sallent o Canet de Mar, es votava a favor, afegint-hi, en el cas del regidor de participació del PSC d’aquesta darrera localitat que la regidoria no solament col·laboraria, sinó que seria l’ajuntament qui ajudaria en el que calgués per la màxima participació dels canetencs.

Ja després de la consulta que varem dur a Lleida, d’altres municipis governats pel PSC han aprovat mocions de suport, de manera mes o menys explícita a les consultes que es duran a terme properament. Així a Mataró el 6 de maig s’aprovava una moció descafeïnada que deia que l'Ajuntament de Mataró donarà suport a qualsevol consulta popular que es faci al municipi. Dos dies abans, a Sabadell, era aprovada amb els vots a favor del PSC una moció de suport a la consulta independentista i posteriorment un dels representants d’aquest partit feia unes declaracions on deia que, malgrat no ésser un partit independentista, des de la seva agrupació entenien que la consulta es “un exercici de democràcia participativa”.

El matí del dilluns 26 d’abril, 12 hores després de la consulta en una tertúlia radiofònica d’una una radio local el regidor de participació de la Paeria, Joan Gòmez, tornava a carregar, enunciava altre cop el seu no-independentisme, la seva aposta per “l’estatutet” i afirmava que “mai no promouria una consulta que anés en contra el que el seu partit defensava”, en una curiosa idea de participació i de patrimonialització de l’Ajuntament per part d’un partit.

Així doncs, el PSC, gens sospitós d’independentista i d’intentar fomentar la participació mes enllà de dipositar una papereta cada 4 anys en una urna (no fos cas) torna a deixar sol a Àngel Ros, es ben be que Lleida “is different”.

1 comentari:

Pluto Ribes ha dit...

Hola Pau,

està molt bé l'escrit. Envia'l al Segre i la Manyane.

Salut