diumenge, 27 de juny del 2010

Infectació: una bona primera part.


Finalment el Jordi Martí, amb l’ajuda de la Laia, se’n ha sortit. Sota el títol “Infectació: 42 visions diferents dels Països Catalans” han aplegat els textos que es van anar publicant a la Directa, en la secció que duia per nom el mateix títol, per donar-los-hi forma de llibre.

Així 42 persones, entre les quals, per exemple, Xavi Sarrà, Pep Cara, Caterina Sànchez, Joan Rosich, Josep Manel Busqueta, David Fernàndez, Ivan Miró, Helena Olcina o Ramon Usall, entre molts/es d’altres han escrit les seves reflexions sobre el concepte “infectació” en forma de textos breus que versen, bàsicament, sobre la permeabilitat, els nexos i unions entre les diferents lluites i sensibilitats d’arreu dels PPCC.

Així, els 42 textos signifiquen més d’una quarantena de visions diferents provinents de diferents àmbits geogràfics però també polítics, des de l’esquerra independentista fins a l’anarquisme mes militant, que configuren un llibre que suposa una mena d’experiment força interessant i que configura un relat que, en el seu conjunt, val la pena llegir.

Tal i com es diu en el pròleg, els textos només son una petita part del centenar de persones als qui es va proposar d’escriure. Crec que ja es hora, doncs, que es posin a treballar en la segona part.