dijous, 29 de juliol del 2010

TOROS I CULTURA, ANTONI LLEVOT

Avui, després de veure el resultat de la votació que ahir es va dur a terme al Parlament de Catalunya contra les corrides de braus (atenció! no contra els braus), m’he llegit amb atenció la biografia d’Antoni Llevot, diputat del PSC per Lleida que trobo a la web “corporativa” dels socialistes. El sr. Llevot, tal i com es diu en aquest text, ha tingut una vida estretament lligada a l’art, i, en els darrers 10 anys, a la política.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha estat professor de secundària del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb destinació a l’IES Joan Oró de Lleida. Va coodirigir l’Escola d’Art del Cercle de Belles Arts de Lleida del 1978 al 1980 i dirigir l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida del 1980 al 1995.

En el període 1995-2003 va ser Regidor de Cultura i President de la Comissió de Cultura, Esports i Festes de l’Ajuntament de Lleida. Del 1999 al 2003 Diputat Provincial de la Diputació de Lleida i vicepresident-coordinador de la comissió de cultura de la Federació de Municipis de Catalunya i del 2003 al 2004 Conseller del Consell Comarcal del Segrià.

Des de febrer de 2004 fins a gener de 2007 va ser Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida.

Des de febrer de 2007 fins a maig de 2008 director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida.

Ha estat impulsor i responsable de la creació de la Revista Transversal i de la xarxa Transversal d’Ajuntaments de Catalunya. De la creació i posada en funcionament del Centre d’Art La Panera, de la Biennal Leandre Cristòfol, del Teatre de l’Escorxador i del Cafè del Teatre, del Festival “Animac” - de cinema d’Animació de Lleida- i de la col•lecció d’art Contemporani de l’ajuntament de Lleida, dels premis de Teatre i de Narrativa “ Ciutat de Lleida”, del Premi Màrius Torres de Poesia i de l’Encontre de creadors.

Es per això que hem sorprenc (ho sento, amb el PSC peco sempre d’ingenu, sempre esperant aquella decisió pròpia i coherent) que el sr. Llevot votés ahir a favor de les corrides de toros.

No se si la intervenció del membre del PSC David Pèrez, que, malgrat anunciar llibertat de vot va “recordar” als diputats i diputades del seu partit el “manifest de la Mercè per la llibertat” que s’oposava a prohibir la “fiesta” el va convèncer

Potser va ser per que aquest diputat del PSC considera art la tortura i agonia d’un brau o be, (segur que no, seria molt malpensar), que en breu es confeccionen les properes llistes del PSC al Parlament i ja es sap que, com es sol dir, “qui es mou no surt a la foto”.