dilluns, 10 de gener del 2011

Un nou cicle


Aquest diumenge, a Vilanova i la Geltrú, hem dut a terme la darrera assemblea nacional abans de les eleccions municipals de maig l’eix central de la qual ha estat l’aprovació, per una aclaparadora majoria, del programa marc amb el qual hi concorrerem. Un document confeccionat en un procés participatiu on hi ha treballat, a banda de la major part de les assemblees locals, persones i col•lectius que conformen la unitat popular que la CUP vol contenir i representar.

L’assemblea ha servit també, per aprovar una fórmula que permetrà encabir en l’organització els petits municipis que tenien dificultats en la creació d’assemblees locals, i garantir-los-hi tots els drets per una participació activa i efectiva dins de la CUP.

I en darrer terme l’aprovació de l’informe polític del secretariat per una majoria mes que amplia a certificat la cohesió actual de l’organització i ha ratificat la feina feta de l’actual SN, una feina en part, hereva dels mecanismes i esforços de les persones que han ocupat càrrecs en secretariats anteriors i que actualment ja no en formen part.

Les properes eleccions municipals acabaran un cicle que es va iniciar el 2007 a Sant Celoni. Des de llavors hem estructurat l’organització amb uns estatuts que consoliden idiosincràsia de la CUP, hem fixat uns objectius per mitjà de la ponència aprovada a Mataró i hem decidit no participar en unes autonòmiques i enfortir les assemblees locals.

Aquests comicis però plantegen reptes diferents als anteriors que dificulten la visibilització del nostre projecte polític i que, estic convençut no es pot defensar des d’altres sigles que obliden bona part dels aspectes de justícia social del nostre ADN per uns fins estrictament electorals.

Un cop superat el maig caldrà analitzar les decisions preses amb anterioritat i valorar-les en la seva justa mesura i, també, continuar el camí de consolidació i expansió de la CUP, tan en el si de l’esquerra independentista com en el de les organitzacions transformadores. Caldrà iniciar un nou cicle aprenent de l’anterior.

1 comentari:

Josep A. Vilalta ha dit...

"encabir en l’organització els petits municipis que tenien dificultats en la creació d’assemblees locals"
Amic Pau:
Què vol dir "Petits municipis"?