dilluns, 15 d’agost del 2011

El frau del PIRMI


Que hi ha frau al PIRMI es una realitat inqüestionable, que existeixen persones que el reben i tenen altres fonts d'ingressos es una veritat com una casa de pagès, que aquesta ajuda s'havia de revisar per tal de detectar les persones que se'n aprofiten i fer-la mes eficient per aquells i aquelles que els hi es absolutament necessari sembla una cosa de sentit comú.

Ara, d'això al que ha fet el govern de la Generalitat hi ha una distància abismal. En primer lloc no es pot criminalitzar el conjunt de gent que rep aquesta ajuda sota l'ombra de que existeix una mena de frau massiu i que aquestes persones (moltes d'elles en situació d'exclusió social) que els reben no son mes que uns galtes o uns aprofitats Tampoc es pot canviar el mecanisme de cobrament de la RMI sense previ avís deixant a un 40% de la gent que el percep sense cap ingrés, ja que aquesta ajuda s'atorga a ciutadans i ciutadanes amb greus dificultats econòmiques i socials i el fet que una part important d'aquests perceptors encara no hagi rebut l'ajuda els posa en una situació critica.

La Generalitat governada ara sota aquesta mena de pacte encobert entre CiU i PP, aplica la pressió sobre la baula mes feble, sobre aquells qui no es poden defensar i s'estalvia, amb aquesta mena de cortines de fum que de tant en quant utilitza, justificar la inanició sobre d'altres fraus que també es duen a terme i que, pel seu volum, son molt superiors als de la RMI.

I com no vull ésser malpensat, espero veure aquesta contundència i celeritat quan es tracta del finançament il·legal de partits mitjançant, entre d'altres, de donacions anònimes o d'aprovar determinats EREs en empreses significatives per tal d'acomiadar a treballadors amb condicions laborals obtingudes fa anys per, acte seguit, contractar-ne de joves amb unes condicions molt mes precàries.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amiguet,

Amb el Pirmi s'hi fan moltes pirules. Moltíssimes. I cal revisar-ho, faltaria plus.

Com cal revisar també la seva durada vitalicia. Tu i jo no podríem viure amb 400 euros, és cert que és una misèria, però combinat amb un treball al mercat negre, en molts casos esdevé un fre a la cerca activa d'una ocupació i a contribuir al sosteniment via impostos del sistema que, entre d'altres, garanteix el pagament del propi PIRMI als qui realment el necessiten. Hi ha gent que n'ha fet un ús diguem-ne salarial i de per vida, enlloc de l'ajut cojuntural per al pas d'una situació difícil, motiu pel qual va estar dissenyat.

Ara bé, comparteixo el fet de que aquest no és el problema principal del col·lapsament econòmic de l'administració i que es criminalitza la pobresa amb la croada convergent. La principal pirula que es comet en aquest país no és amb el pirmi, és amb el FRAU FISCAL, molt més letal per les arques públiques i sobre el qual actuen quatre inspectors malcomptats i col·lapsats, gaudint d'immunitat total per part de les autoritats. I entorn aquest frau massiu, que d'eradicar-se evitaria tot el reguitzell de retallades, ningú en diu ni piu. En canvi, amb els febles, ja se sap, s'hi atreveix tot déu.