divendres, 19 de març del 2010

L'Ajuntament - empresa


Ja fa dies des de la CUP de Lleida varem presentar a diferents entitats, persones i organitzacions les 15 mesures que es poden adoptar en l’àmbit municipal a favor de les dones, com a pas imprescindible per a sortir de la crisi. També ho varem fer davant la regidoria de Polítiques d'Igualtat a la que varem sol·licitar mantenir una reunió sobre l'aplicabilitat de les 15 mesures proposades.

Suposo que després de les nostres queixes al síndic denunciant l'existència d'un "calaix de la CUP" on anaven a parar totes les nostres propostes, la regidora ens va convocar a una reunió que hem dut a terme avui mateix amb la sorpresa que a la vora de la regidora, que no ha badat boca en tota la reunió, hi havia també un dels gerents que el nou alcalde va col·locar en la seva entrada al govern municipal. Ha estat ell i no la responsable política, qui ha portat el pes de la reunió i qui ha desgranat les minses polítiques de gènere del nostre ajuntament tot convidant-nos, irònicament, ha seguir aportant les nostres propostes.

Mes enllà de l'anècdota, el que es realment significatiu es el fons de la qüestió. Una de les primeres actuacions, sinó la primera, que va dur a terme l'alcalde Àngel Ros a l'Ajuntament va ser traslladar el model empresarial a l'organisme públic situant a 4 gerents d'àrea per sota mateix dels responsables polítics. Uns gerents que havien de portar a l'ajuntament les bondats de l'empresa privada contra el suposat malbaratament la lentitud i la ineficàcia de l'administració publica i els seus treballadors/es. Així sota aquest discurs fàcil i demagògic el que s'ha aconseguit es que l'ajuntament esdevingui una estructura para-empresarial amb uns criteris de rendiment econòmic i estalvi lluny del que hauria de tenir una administració pública d'esquerres i no solament això, sinó que a més a més, i malgrat les declaracions de l'alcalde, aquesta estructura empresarial ha acabat per suplir als responsables polítics que l'haurien de "dirigir".

Després de les privatitzacions que han dut a terme el següent pas ha estat convertir l'ajuntament en una empresa i això es, de ben segur, una mala notícia per totes aquelles i aquells que volem una Paeria al servei de les persones.

1 comentari:

kira ha dit...

Parlant del síndic, fa mesos que té l'expedient sobre la taula i no resol.. a qui cal acudir quan qui no et contesta és el síndic? Hi ha un síndic del síndic?? O és que a cal Sr. Giné també hi tenim un calaixet..?!