dilluns, 29 de març del 2010

Presentació a Perpinyà


El dissabte 3 d'abril a les 16h al Centre Cultural Català-Casal Jaume Ier de Perpinyà farem la primera de les presentacions del llibre “EPOCA, l’exèrcit a l’ombra” publicat per l’editorial el Jonc el gener d’aquest mateix any.

Tal i com es diu a la informació que ha distribuït el Casal, el llibre “ens aproxima per primera vegada a l’experiència d’aquest grup, caracteritzat pel seu secret i el seu alt nivell d’ensinistrament militar. El llibre, que remet a nombrosos testimonis orals fins ara inèdits, ens explica el procés de formació, acció i desaparició i d’aquest grup armat gairebé desconegut a causa del seu hermetisme. Ell llibre està prologat per Aleix Renyé.”

Ens fa molta il·lusió poder iniciar les presentacions al Casal de Perpinyà envoltats de moltes de les persones que formen part d’aquesta història viva del moviment independentista i fer-ho en un indret, com la Catalunya Nord, origen de diverses de les organitzacions que esmentem en el llibre i refugi de molts catalans i catalanes.

En aquest cas l’Aleix (el qual avui en surt una entrevista al Punt sobre el llibre http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/148862-lencara-queden-aspectes-depoca-per-explicar-i-que-jo-desconecr.html ) ens acompanyarà. Ell ha format part de diverses organitzacions, (entre elles EPOCA), que li han comportat exili sense que això suposes deixar en cap moment la lluita per l’emancipació nacional, essent un dels motors d’alguns dels projectes de recuperació nacional duts a terme en els darrers anys a la Catalunya Nord.

Serà la primera i una de les poques presentacions que durem a terme, no perquè no en tinguem ganes ni perquè creiem que no siguin importants, ja que un dels motius principals de la confecció d’aquest era la de recuperar una part de la nostra història, que alguns volien fer oblidar i que ens ha dut on som ara, sinó perquè el nostre dia a dia, la nostra militància però també la nostra vida personal no ens permet disposar de totes les hores que voldríem.