dissabte, 17 d’abril de 2010

Una setmana


Falta gairebé una setmana per que el 25 d’abril duguem a terme la consulta popular a la ciutat de Lleida i des de fa gairebé dues setmanes ja hem començat a recollir el vot anticipat.

Avui hem anat a Raimat, una Entitat Municipal Descentralitzada, ja fa dies que es va fer pregó i s’han bustiat totes les cases, finalment cap a les onze hem instal·lat la urna en el local que s’utilitza com ajuntament i centre cívic i hem dut a terme el vot anticipat, acompanyats, en tot moment, per l’alcalde de la EMD.

Cap a les 8 de la tarda començarem el sopar popular per la consulta que inicia el tret de sortida a la darrera setmana. Des que la plataforma Lleida Decideix es va constituir cap al gener d’aquest any no hem deixat de treballar sota dos objectius bàsics. El primer es aconseguir la màxima quota de normalitat, seriositat i transparència, fet que es tradueix en aconseguir que la consulta es dugui a terme com qualsevol de les eleccions “oficials” i disposar d’una Junta Electoral que vetlli per la rigorositat de tot el procés.

Aquest era el nostre aprovat i crec que ja ho hem assolit, disposem de 23 espais (amb diverses meses cadascun) distribuïts pels diferents barris de la ciutat, disposem del material i de les persones per a garantir que aquesta votació es pugi dur a terme i d’una junta electoral formada per professionals de reconegut prestigi que no ens en deixa passar ni una.

Això que sembla fàcil i senzill no ho ha estat gens, bàsicament per l’oposició del PSC que amb la seva majoria absoluta (i aplastant) només ha cedit 6 espais dels 23. Assolir la resta de locals per la votació ha estat una feina força feixuga però que a fet, com a contrapartida, que diverses entitats significatives de Lleida ens obrissin les seves portes. Malgrat tot qüestions tant senzilles com disposar d’urnes, xarxa informàtica o per exemple, fer que no ens traguessin les pancartes de la consulta, ens ha suposat feina extra important.

Ara queda la segona part, aconseguir que les lleidatanes i lleidatans vaguin el diumenge 25 a expressar la seva opinió sobre la pregunta que la plataforma fa, per això hem dut a terme una campanya de difusió des de fa mesos, hem bustiat totes les cases amb els llocs de votació i hem realitzat diversos actes.

I malgrat aquest esforç de la plataforma, molts dels partits polítics de Lleida no han iniciat una campanya activa en defensa de les seves posicions, només la CUP i les JERC en menor grau han fet sentir públicament i de manera decidida el que pensen, la resta , mes enllà de declaracions personals, no han dut a terme cap campanya pública en defensa de les seves posicions, ells sabran perquè.
El diumenge que ve sortirem de dubtes, surti el que surti haurem fet un petit pas, segurament petit, però un pas més.

Cap comentari: