divendres, 4 de juny del 2010

EL LLUMÍ I LA GASOLINA


El divendres 28 de maig amb els vots de PSC, CiU i PP el ple de l’Ajuntament de Lleida prohibia l’ús del burca als espais municipals en una decisió bàsicament populista i electoralista. Així l’alcalde Ros i el seu soci en aquest cas, el cap de CiU Isidre Gavín, encenien un llumí.

El que ha passat després es conseqüència d’aquesta irresponsabilitat política davant l’augment de la xenofòbia i més concretament l’islamofòbia que han atiat amb el seu llumí. Poc a tardat la racista Plataforma per Catalunya han anunciat la presentació de mocions en el mateix sentit en els ajuntaments on tenen presència i la presidenta del PP, Alicia Sànchez Camacho, ha anunciat avui mateix que portarà aquest debat al Parlament.

Després de l’arrencada de cavall del flamant Àngel Ros al PSC al PSC li ha tocat fer una parada de somera en forma de desautorització per part del mateix Montilla a la senadora i alcaldessa de Cunit, Judit Alberich, en la intenció de traslladar el debat iniciat a Lleida al Senat. Així el PSC fa ara mans i mànigues per apagar la gasolina que ha encès.

I mentre aquest problema social de primer ordre es debat dia si dia no en els mitjans de comunicació, tertúlies i d’altres espais a Sitges, el club Bilderberg, que agrupa a presidents d’empresa, bancs, caps d’Estat, membres de les monarquies europees i a les persones més influents del món, decideixen una part del nostre futur en absolut secret.

3 comentaris:

Ruben Cobo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ruben Cobo ha dit...

Ja jo pots ben dir, em resulta paradoxal el paper del Ros en tot aquest afer. Fins que va esclatar el tema, jo tenia prou clar que el Ros considerava l'alcaldia de Lleida com una parada en el camí per un futur més ambiciós. Creia que tenia els suports del seu partit tant a nivell local, com a nivell nacional, com, sobretot, a nivell estatal. Però crec que amb tot aquest tema ha fet un moviment en fals que veurem com acaba. Fins ara havia sabut nadar i guadar la roba, havia estat caut i no s'havia mullat en res, però ara, de cop i volta, ha mostrat una inclinació ideològica. Desconeixo fins a quin punt ho fa de forma calculada o ho fa per tal d'anticipar-se a CiU, però el fet és que es mulla i, crec jo, sense massa sentit. És cert que ha rebut els elogis d'una part àmplia de la població però, seguint la teva metàfora, no es pot apagar un foc abocant-hi benzina, i un cop passats els primers copets a l'esquena, ara el que en resta és una colla d'extremistes de dretes fent seva la demanda i el ppportant el debat polític al seu terreny. En resum, crec que ell sol s'ha ficat en un jardi que li pot complicar les aspiracions que se li entreveien. Tanmateix, pot ser que tot plegat no passi d'anecdota, però el que està clar és que ser el primer alcalde en legislar sobre un tema tan controbertit i amb la lleugeresa que ha exibit sempre li podrà passar factura. Crec, doncs, que ha estat un error de càlcul, a veure quantes places inaugura amb el banyetes per tal de subsanar-lo.

Anònim ha dit...

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/170175
no és això però mira-t'ho. Finalment.