diumenge, 24 d’abril del 2011

100 veus per un nou model de ciutat



El dijous 15 d'abril es feia, al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la presentació pública del manifest " Lleida de bat a bat" on una seixantena de lleidatans i lleidatanes apostaven per una Lleida oberta, participativa, socialment justa, culturalment forta e integrada dins del marc dels Països Catalans, unes idees que es traduien en el suport a la CUP en les properes eleccions municipals del maig.

Una setmana desprès ja son 40 les veus que s'han sumat a les 60 inicials arribant així al centenar de suports a un manifest que no para de rebre noves adhesions. Uns signants que integren amplies capes del teixit social de la nostra ciutat i que recullen el fil roig de la memòria de l'independentisme amb militants històrics com Sal·lustià Estadella, Aleix Renyé, Carles Sastre o Xavier Barberà,el de les lluites per la transformació social com la Mercè Ciutat o l'Àlex de Sàrraga o el del sindicalisme mes militant com l'Angel Molano o el Jose Ignació Martín.

Un manifest que enllaça l'Humbert Roma, un periodista militant ara jubilat, amb el Cèsar Bejar, l'Eloi Aymerich o la Roser Vime i que abraça una diversitat d`ambits i sectors professionals que han coincidit en donar suport, tal i com es diu el manifest: " a un projecte il·lusionant, capaç de remoure consciències, allunyat de la professionalització de la política i que aposta per situar a la societat civil en el centre de les grans transformacions".

I es que ja es hora que les finestres de la paeria s'obrin i entri aire fresc, es l'hora que la Candidatura d'Unitat Popular les obri de bat a bat.