dimarts, 17 de maig del 2011

Es l'hora de la CUP



L'any 1999 es presentava, per primer cop, la Candidatura d'Unitat Popular a Ponent al poble segarrenc de Biosca, al que seguiria el veí de Torà. Des d'aquell any fins al 2007 varen ésser aquestes les úniques assemblees en tot Ponent, les que varen sostenir, de manera continuada les sigles d'aquesta organització a les que, aquell any s'hi afegirien Lleida i la Vànsa i Fòrnols.

Des de llavors ençà hem estat treballant en dues vessants. D'una banda, a nivell de Lleida, en la confrontació del nostre model de ciutat al que defensava l'equip de govern compartit per l'oposició excepte en casos molt concrets (posa'm una mica mes de carril bici allí, deixa'm penjar la senyera sola l'onze de setembre...), un model de ciutat que no es res mes que la continuació del projectat en l'anterior tripartit municipal i al que CiU, enlloc d'oposar-ne un altre, proposa, com alternatives, obres diferents.

De l'altra, hem treballat amb la implantació real de la CUP a Ponent, amb llistes amb arrelament social i amb un treball previ a l'esquena, així, si el 27 de març del 2010 presentàvem la CUP de Balaguer, el 6 de novembre del mateix any fèiem el mateix amb la CUP de Borges Blanques a les que s'han afegit la gent d’Alfes, de Bellmunt d'Urgell i de Cava.

El dijous passat, amb la presència de més d'un centenar de persones, dúiem a terme el míting central que campanya on traçàvem novament la nostra idea de ciutat resumida en els 7 panells de la paret, 7 eixos que parlen d'una Lleida participativa, oberta, sostenible, on els espais públics siguin per usos públics, integrada dins del marc dels Països Catalans i socialment justa.

Això, de fet, es el que es decidirà el 22 de maig, el debat esta actualment sota la premissa de si el que es vol es una majoria del PSC (a hores d'ara inamovible) amb una oposició dòcil com la que han dut a terme ERC i ICV o be una oposició que confronti un nou model de ciutat, una oposició que, tal com apunten algunes enquestes, pot esdevenir la CUP que és, sense cap mena de dubte, l’alternativa necessària.

6 comentaris:

Ruben Cobo ha dit...

Amb il·lusió!

Vilalta ha dit...

A Biosca la CUP es va presentar per primer cop el 1995 i a Torà el 1999. En cas de dubte cal consultar els clàssics, amiguet Pau!

miquel borges ha dit...

Dius "hem treballat amb la implantació real de la CUP a Ponent, amb llistes amb arrelament social i amb un treball previ a l'esquena".

En alguns casos serà així, però en altres no. No és la primera vegada que sento la cantarella de l'arrelament al teixit associatiu i del treball previ, però per molt que es repeteixi, la realitat és la que és. I sap greu que sigui així, a mi el primer.

Pau ha dit...

Benvolgut Miquel,

Hem reafirmo amb el que dic perque he fet jo mateix el contacte amb tots aquests nuclis (excepte, es clar, Torà i Biosca)i l'unic que hem ofert es feina, feina i feina. D'altres han vingut darrera amb una maleta.

No han estat candidatures fetes 15 dies abans de les eleccions sinó que venen d'un treball previ molt abans de la seva presentació "publica", no estic segur que tothom pugi dir el mateix.

Estic segur que faran una bona feina tant amb regidor com sense, com ha succeit en d'altres pobles i ciutats formant part del projecte independetista i d'esquerres de la CUP. Les portes estan obertes.

Comunicacio ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
miquel borges ha dit...

Hola Pau,

no qüestiono en cap moment que la intenció és fer feina, però l'arrelament al teixit associatiu, la presència pública o el recorregut en les mobilitzacions locals a alguns llocs hi és (perquè ho conec) i en altres no, o no tant (perquè també ho conec).

A mi m'agradaria, i crec que és el desitjable, que en tots els casos hi hagués aquesta feina prèvia. Només volia dir això. Suposo que tu també ho preferiries.