divendres, 27 de maig del 2011

A la CUP se'ns gira feina


Aquest diumenge 20 de maig La Candidatura d'Unitat Popular ha fet un pas mai abans assolit per l'esquerra independentista. Un avanç significatiu des de la base, des de l'arrelament al territori i sense llistes fetes a cop de maleta, un avanç que ha dut a assolir 101 regidors i que fa que, ara, se'ns giri feina.

Els resultats obtinguts no poden ésser més esperançadors perquè surten del treball de les assemblees locals que, picant pedra dins o fora de l'Ajuntament i lluny dels focus dels mass media (que només han fet seguiment als "5 grans") han assolit la fita, com han vingut dient a Girona, de portar la veu del carrer a l'Ajuntament.

Un treball que també han dut a terme les regidores i regidors i que ha permès un increment de les persones que han dipositat la confiança en la CUP augmentant el suport i mantenint o incrementant el nombre de regidors/es allí on ja hi érem.

Una molt bona notícia que demostra on rau la força de la CUP, en la seva gent que amb mitjans escassos però molta militància i voluntarietat han aconseguit fer avançar, un cop més, el projecte.

Així aquest 2011 la CUP, a banda de tenir més regidors, tindrà també alguna alcaldia i també algun Conseller Comarcal, fet que ens obligarà a iniciar un debat necessari tant a nivell orgànic com polític.

Un debat que dins de la CUP ha estat dinàmic, com es va mostrar per exemple amb l'aprovació d'uns nous estatuts el 2007 que varen reforçar i actualitzar les estructures internes de la nostra organització per adaptar-la a la realitat sorgida de les eleccions del 2007, amb 22 regidors i noves assemblees locals.

La nostra realitat actual ens obligarà, de nou, a adaptar les nostres estructures internes sense perdre la nostra condició d'organització assembleària, no jeràrquica i basada en la presa de les decisions polítiques per la militància, sense caure en la professionalització.

Un nou escenari que, de ben segur, ha de comportar un reforçament de la base i de les territorials però que també ha de tenir en compte que, avui més que mai, la CUP ha esdevingut el referent més visible de l'esquerra independentista. Ha esdevingut una eina extremadament útil per difondre el missatge, una veu que s'ha d'escoltar a nivell nacional i que ha d'expressar la seva opinió, de manera clara i contundent, en tots els aspectes.

De ben segur que fent dels nostres càrrecs electes exemple i referent, continuant amb la nostra feina al carrer de les viles i ciutats i fent que la veu de la CUP s'escolti, el creixement sostingut de la CUP necessàriament ha d'avançar.

1 comentari:

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Molt bon article Pau, com sempre la claves. A partir d'ara haurem de continuar treballant des de la base i al carrer, fent propostes, mobilitzant la ciutadania i aprenent a resoldre petits conflictes cotidians. Una tasca gens fàcil però que segur que entre tots i totes ens en sortim.
salut!