dimecres, 11 de març del 2009

PSC-OE


Ahir dimarts el ple del Congrés dels Diputats va debatre una proposició de llei del Parlament de Catalunya de modificació de l’article 27.1 del Reial Decret Legislatiu 1/1995 de 24 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors. Ras i curt, es proposava incrementar el salari mínim interprofessional (SMI) perquè fos almenys el 60 per cent del salari mitjà net de l'Estat i perquè aquest salari mínim no es pugés embargar als treballadors.


Aquesta proposició es va aprovar el 20 de desembre de 2005 amb els 104 vots del PSC, CiU, ERc i ICV i l’abstenció dels 14 vots del PPC justificant-la amb raons com que és “un acte de justícia social, a la vegada que no solament és beneficiosa per als treballadors que perceben l'SMI, sinó també per a un ampli conjunt de la societat, ja que l'SMI s'utilitza com a barem per a l'aplicació de polítiques públiques relatives a les pensions, els habitatges de protecció oficial, les beques, les prestacions per desocupació i algunes ajudes familiars”.


Cal fer esment que el SMI per al 2009 és de 624 euros el mes i és el més baix de la UE excepte el de Portugal. El salari mitjà a l’Estat Espanyol és de 1.783,50 euros mensuals, de manera que l'SMI se situa al voltant del 35 per cent del salari mitjà.


La defensa d’aquesta proposició al parlament de l’Estat Espanyol la van dur a terme Meritxell Borràs (CiU), Montserrat Capdevila (PSC-CpC) i Laura Massana (ICV-EUiA).


Fins aquí tot perfecte, qualsevol increment dels 624 euros del SMI es una molt bona notícia que beneficia a les classes mes desafavorides però lamentablement aquesta proposta ha trobat un escull que no ha pogut superar i no es altre que el PSOE, o es que algú es creia l’autonomia del PSC?. Si es així us recomano el llibre del Toni Strubell “el moment de dir prou” que parla extensament d’aquest suposat federalisme entre el PSOE i les seves filials, en concret es clar el PSC, amb exemples prou aclaridors com el dels cops que el PSC ha votat en contra del PSOE o del famós grup parlamentari propi.


Doncs be, ahir els diputats el PSC van votar en contra del que havien aprovat al Parlament de Catalunya. La portaveu de Treball del PSOE i diputada del PSC, Isabel López i Chamosa, ho va justificar dient que “ningú en te mes ganes” d’incrementar aquest salari però que “ara no toca” i la diputada del PSC que tenia el mandat del Parlament de defensar la proposta va dir que “la proposta no arriba en bon moment” tot i que va valorar positivament , suposo que amb un cert cinisme, el text del Parlament català per sorgir de les reclamacions dels ciutadans.


Així doncs en temps de crisi garrotada al mes dèbil i, com proposa l’ex-candidat del PSOE a la presidència de l’Estat Espanyol l’any 2000, Joaquin Alumnia, i ara Comissari d’Assumptes Econòmics de la UE, flexibilitat i abaratir l’acomiadament. Mentre, les diputades i diputats del PSC que parlin al seu parlament regional i a callar i creure quan parlin els grans.