dilluns, 12 de maig del 2008

El diumenge cal anar a Amposta


Tot comença amb la sequera (que no cal oblidar que es un dels aspectes característics del clima mediterrani), des de la Generalitat començen a crear un estat d'opinió bombardejant-nos amb l'estat dels pantans i fent que la previsió del temps passi a ser una de les parts mes esperades del telenotícies.


Ens diuen que es començarà a aplicar algun dels estadis del Decret de Sequera, (pre-alerta, excepcionalitat 1, excepcioanliat 2 i emergència) i que per això cal una "punxada temporal" al Segre. Després, per ordres directes de Madrid, passarà a l'Ebre. Aquell Pla Hidrològic Nacional impulsat pel PP, que era tant i tant dolent (i que ja contemplava la portada d'aigua a BCN) es veu que no ho era tant.


Aquells polítics del tripartit que l'any 2003 van signar, a bord del vaixell Santa Susanna, el Compromís de l'Ebre on es comprometien a no realitzar cap transvassament, ara es fan l'orni i potser una mica més, tenint en compte que si en un principi era la manca d'aigua, ara que ha estat plovent força a les capçaleres dels rius, el conseller Baltasar te la barra de dir que polgui o no el transvassament es farà igual.


He tingut la sort d'anar parlant, al llarg d'aquests anys, amb el Manolo Tomàs. Me'n recordo perfectament que quan, després de la lluita exemplar que varen dur a terme i van guanyar la batalla de l'aigua, va comentar que no s'havia acabat, que ara el que calia era lluitar contra els transvassaments encoberts, contra el que en diuen "interconexió de xarxes". Aqui ho tenim.


I es que tot això fa mala espina, per una banda el tripartit ha continuat amb el model de creixement heretat del govern anterior, enlloc de crèixer allí on el medi ho permeti ha continuat la concentració a l'àrea metropolitana.


I d'altra, perque hem fa sospitar tant que aquestes obres (temporals?) les dugi a terme AGBAR participada majoritariament per "La Caixa", perque el que abans no era necessàri ara ho es?


El que el PP no va poder fer ara ho fan els d'esquerres de debó, els ecologistes. Si això ho fes la dreta no cal dubtar-ho que tots aquests es posarien en peu de guerra, però es clar, com sempre arriba l'esquerra per fer el que els altres no s'atreveixen, sense tenir la dignitat, com el Sr. Forcadell, responsable de IC-V de Terres de l'Ebre que va demanar la dimissió del Conseller i va amenaçar de dimitir, de fer-ho.


El diumenge 18 de maig a les 12 al pabello de fires d'Amposta la Plataforma de Defensa de l'Ebre ha convocat una manifestació contra el transvassament i la inteconnexió de xarxes. Cal ser-hi.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Pau, com a simpatitzant de la CUP crec que el secretariat nacional hauria d'aprofitar el descontentament que es viu a les Terres de l'Ebre per fer-hi el nostre projecte polític. Hi ha molta gent que es troba sense un referent polític ara mateix. La dimissió d'ICV de La Ràpita i d'altres que vindran ens hauria de fer reflexionar. També la gent de l'Alternativa del Baix Gaià són proclius a buscar un entesa.

Pau ha dit...

Avui mateix la CUP ha emès un comunicat on dona suport a la manifestació d'Amposta contra el transvasament el diumenge.
Crec que es un tema de coherència política i de principis fer-ho, mes enllà d'aprofitar descontentaments puntuals. El que entenc que ha de fer la CUP es treballar tal com ho esta fent amb uns principis ideològics clars, amb coherència i transparència i això es el que ha de fer que la gent s'hi acosti.
Salutacions.