dimarts, 20 de maig del 2008

La gent de l'Ebre diu prou!


El diumenge al matí vam sortir de la porta del Casal Ocell Negre dos cotxes cap Amposta a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre contra el transvassament. Realment es espectacular la capacitat de mobilització que te aquesta plataforma, va ser una manifestació massiva amb gent de tots els pobles de les Terres de l'Ebre i d'altra gent que ens hi vam sumar, hi havia la gent de l'EIC, de la CGT, de la Unió de Pagesos i d'altres col·lectius i organitzacions que van col·lapsar els carrers principals d'aquesta ciutat.
La valoració no pot ser mes positiva, aconseguir aplegar la gentada que es va manifestar, més potser que en l'anterior manifestació que es va dur a terme durant el "primer" transvassament, sense el recolzament "oficial" dels partits polítics que si ho van fer amb anterioritat, mostra la força d'aquesta societat civil organitzada dins de la Plataforma i el rebuig que genera aquest transvassament a la població.
Fa força enveja (sana), crec que la mobilització contra l'anterior PHN i aquest nou (encara que ara li diguin interconnexió de xarxes) es la mobilització mes important en, almenys la darrera dècada, al principat, una mobilització duta a terme al marge de partits i organitzacions, de baix cap dalt mitjançant assemblees de pobles i viles força concorregudes.
Després de la manifestació cap valoració de la Generalitat, només una nova fugida endavant amb el Conseller Baltasar dient que nevi, plogui o faci vent l'Ebre arribarà a BArcelona.
Respecte del transvassament en si, val la pena lleguir l'article del Vilalta, company toranès, amb el títol força explícit de: fills de puta! http://blocdelvilalta.blogspot.com/2008/04/fills-de-puta.html

1 comentari:

Trencant les cadenes ha dit...

L'Ebre te un ecosistema molt delicat. No es pot permetre que, habent-hi altres maneres de fer arribar aigua a catalunya, es fagin desaparèixer tantes espècies autòctones. SALUT.