dijous, 15 de maig del 2008

Estrena mundial dels bastoners del Pla de l'Aigua


El dissabte 17 de maig a les 13:00 a la plaça del dipòsit de Lleida i dins les terceres festes alternatives tindrà lloc l'estrena mundial dels bastoners del Pla de l'Aigua.


El Casal Independentista Ocell Negre disposa d'una nova secció, la dels bastoners. Des del febrer fins ara s'han aplegat cada dissabte al matí fins avui un grapat de gent diversa sota la direcció (segur que si ho llegeix s'enfada - millor diem-li consell- ) del Joan Ramon. S'han aplegat per practicar els diferents balls de bastons típics de Lleida però passat pel seu tamís pròpi i personal, si els balls conserven els noms, les figures tenen noms amb clau com Salvador Seguí o Karl Marx.


Mes enllà del fet purament lúdic, crec que es força important obrir espais de trobada i convivència fora de l'espai estríctament polític d'assamblees o reunions o purament festiu del bar, llocs on poder-nos trobar gent diferent bàsicament epr passar-ho be i xerrar d'altres coses que no siguin estrictament polítiques. A Lleida hem tingut bones experiències amb la lliga de futbol del casc antic on hi han participat equips com el Casal, La Maranya, la CGT o l'AJLL i que ens ha permès trobar aquest espai de relacions necessàri.


Hem fa força il·lusió veure'ls aquest dissabte.


Us adjunto l'email que m'ha enviat l'Amàlia:


"Hola a totes i tots, després de jornades de durs assajos i en motiu de les Festes Majors Alternatives de Lleida, aquest dissabte 17 de maig a les 13h a la plaça del Dipòsit (Pla de l'Aigua), s'estrena la Colla bastonera del Pla de l'Aigua, la nova secció del CasalIndependentista L'Ocell Negre.Aquesta primera ballada consistirà en els tres balls de Lleida: el Tirititero, La Pastora Galana i la Cusidoreta. Amb algunes novetats respecte els que es ballen actualment, gràcies a la tasca investigadora que la colla ha iniciat, i amb part del vestuarique encara està en procés de confecció i que està basat en el que s'utilitzava al s. XIX. Després de la ballada podrem gaudir del vermut gratuït de les Festes Majors Alternatives per a tots els assistents. Us hi esperem Gràcies per difondre-ho!"