dilluns, 5 de maig del 2008

Notícies des de Gaza


La Layla, una dona coratgossa i valenta que ens va fer de guia/interpret durant la nostra estada el maig passat a la franja de Gaza m'envia un email on, entre d'altres coses escriu el següent:
"Regarding the situation in Gaza, I dare to say it is very very bad. The basic goods and needs become very expensive even for those people who have jobs. very limited quantities of fuel, long cuts of electricity, polluted water, and no ways to get in orout of the gaza strip, patients die and they could not enjoy the good health care, the situation is really upside down here in Gaza. No political settlement seemsto be reached ..etc"
Basicament diu que la cosa esta fatal, que els bens (aliments, etc.) bàsics son molt cars inclus per aquells que tenen feina (menys d'un 20% de la població), que hi ha poca gasolina, que hi han molts talls en el subministrament elèctric, que l'aigua esta contaminada...que els malalts moren (no poden sortir de la franja per rebre atenció mèdica) en fi, ja ho veieu, els israelis han creat una presó amb murs de 6 metres i una sola entrada, d'on no deixen sortir ni entrar a ningú i on, poc a poc, van escanyat els habitants de la Franja de Gaza restringint l'entrada d'aliments, medicaments etc.
Mentres això passa la Unió Europea continua amb el bloqueig a la Franja de Gaza perque esta governada per Hamàs, que cal recordar que guanya unes eleccions democràticament, avalades entre d'altres per la Fundació Jimmy Carter, gens susceptible de ser islamista o comunista. Visca la democràcia!